בעבר, רוב האנשים עבדו בעבודות קשות אך פשוטות. רוב האנשים היו חקלאים, כורים, עובדי מפעל או סוחרים. כיום, עם ההתפתחות הטכנולוגית המביאה עימה גורדי שחקים, מוצרי חשמל וכד', התפתח סוג שונה לגמרי של עבודה – עבודה בגובה.
עבודה בגובה היא כל עבודה אשר העובד בה עובד מעל שני מטרים בתוך מעלון, חבל גלישה וכיוצא באלה. כלומר פקיד העובד בקומה עשרים ואת בבניין משרדים לא נחשב עובד בגובה.
עבודה בגובה התפתחה בהתאם לצרכים של האנשים. בעלי בנייני משרדים היו זקוקים לאנשים אשר ישטפו את החלונות הגבוהים באמצעות גלישה בסנפלינג, או לטכנאי טלפון וחשמל שיעלו לגג הבניין, יתקינו קווים ויסדרו תקלות. בנוסף, בכדי לבנות את גורדי השחקים הנושקים לשיים, יש צורך בפועלים שיעבדו על פיגומים בגובה רב.
היום עבודה בגובה נחשבת מקצוע מסכן חיים, ובכל שנה ישנם מספר אנשים הנהרגים כתוצאה מתאונת עבודה בגובה (לרוב נפילה כמובן). לכן נתקנו תקנות לגבי עבודה בגובה, בכדי לצמצם למינימום האפשרי את התאונות ולמנוע תשלום בחיי אדם.
התקנות למעשה מסדירות את ההדרכה לגבי עבודה בגובה ואמצעי הזהירות הנדרשים למי שעובד בגובה. אם אתם עובדים בגובה, חשוב מאד שתישמעו לתקנות ולכללי הבטיחות בכדי לשמור על עצמיכם מפני פגיעה.
אם אתם מחפשים עבודה בגובה, ישנם מוסדות רבים, וחברות כוח אדם רבות, המחפשות אנשים שיעבדו בגובה. זאת מכיוון שעבודה בגובה נחשבת מסוכנת והרבה אנשים חוששים לעסוק בה. יחד עם זאת יש אנשים הנהנים להיות קרובים לעננים ועבודה בגובה מספקת להם את החוויה הזו ואף משלמת להם על כך.
ישנם עבודות הנחשבות עבודה בגובה, אשר מי שעובד בהן מקבל תוספת סיכון. יש לברר בחברות המעסיקות עובדים בגובה, מהי תוספת הסיכון על עבודה בגובה, אותה הם נותנים. בכל מקרה, אם תוספת סיכון או בלעדיה, כמו שנכתב לעיל, אל תסמכו על המזל אלא רק על עצמיכם. אם אתם עובדים בגובה, שמרו על עצמיכם ודרשו ממעסיקכם שיתקין את כל אמצעי הבטיחות הדרושים לעבודה בגובה.
לפרטים נוספים: עבודה בגובה